12. listopada 2012. godine u Moskvi održano je prvo međukontinentalno prvenstvo Europe i Azije u taekwondou. Prvenstvo je održano u ekipnim i pojedinačnim borbama, a konačni pobjednik je Azija sa timskim bodovnim skorom 13:3.

Započelo je ogledom timova Jordana i Rusije – rezultatom 37:34 pobijedio je šesteročlani azijski tim (pet Jordanaca i jedan Tajlanđanin). U narednom timskom ogledu Azija je povećala vodstvo: šest članova Iranskog tima je s 35:31 nadvladalo miješani tim Europe, koji su činili po jedan sportaš iz Armenije, Hrvatske, Luksemburga, Rusije, Ukrajine i Velike Britanije. Timsko natjecanje nastavljeno je ogledom Jordana i Europe u kojemu su predstavnici Azije bili bolji s 38:28. U zadnjem timskom ogledu šest sportaša Irana nadvladali su šestorku Rusije s 20:17.

Uslijedilo je osam pojedinačnih borbi seniora i seniorki u olimpijskim kategorijama, koje su Europljanke okončale sa dvije pobjede, dok su Europljani ostvarili tek jednu. U pojedinačnim borbama u kategoriji do 68kg nastupio je i naš Filip Grgić koji je na žalost izgubio u borbi protiv srebrnog olimpijca Mohammada Bagherija 7:4.