U Mariboru je održana završnica ovogodišnjeg izdanja Regionalne ITF Taekwon-do lige. Nastupili su domaćini Ketter Hwarang iz Maribora, Trojan Istra iz Pule, Team Bulgaria iz Sofije i Metalac Stanić iz Zagreba.

U polufinalnim susretima Metalac Stanić iz Zagreba savladao je momčad Trojana rezultatom 39 – 34, a Ketter Hwarang momčad Team Bulgaria 39-27.

Nakon zanimljivog popratnog programa u kojem su nastupile članice Tae Bo sekcije domaćina i djeca iz Taekwon-do škole uslijedilo je dinamično i neizvjesno finale u kojem su se susreli Metalac Stanić i Ketter Hwarang.

Cijelo prvo poluvrijeme susreta prošlo je kroz izjednačenu borbu i stilom i rezultatski. Tek je u petoj borbi prvog poluvremena Boris Mišković ostvario bod prednosti za Metalac. U drugom poluvremenu borci su u mečeve ušli odlučnije. Prednost, iako mala, je uglavnom bila na strani Ketter Hwaranga, ali je u zadnjoj borbi poluvremena između Bojana Miškovića (Metalac) i Aleša Zemljića (Ketter) Metalac ipak uspio izjednačiti. Slijedila je odlučujuća 2 minutna borba produžetka između Borisa Miškovića (Metalac) i Mitje Potočnika (Ketter) u kojoj je rezultatom 2-4 pobjedu za svoj tim odnio Potočnik.

Ovo je druga godina zaredom da momčad Ketter Hwaranga iz Maribora odnosi titulu pobjednika Regionalne ITF Taekwon-do Lige koja se ove godine proširila i na Bugarsku i Grčku.