U subotu, 2. travnja 11., u Puli, održao se tradicionalni turnir za kadete i juniore – ISTRA OPEN 11. Nastupilo je oko 250 natjecatelja, 15 klubova iz Hrvatske, BiH i Slovenije.
Metalci su, već tradicionalno, bili uspješni te su, iako malobrojni (10 natjecatelja), osvojili
9 zlata, 2 srebra i 6 bronci, te ukupno bili 3. klub po uspješnosti.

Petra Jalšovečki je proglašena najboljom kadetkinjom turnira (zlato u formama i borbama).Najteži meč do zlata je imala u polufinalu, protiv naše Graziele Despotović, te joj se revanširala za poraz s prošlog turnira. Finale je odradila u potpunoj dominaciji nad protivnicom.

Tomislav Jalšovečki je (napokon) odradio borbe u svom stilu – maestralno. U odličnom borbenom raspoloženju nizao je pobjede demonstrirajući efikasnost nožnih tehnika u borbi.
U finalu je „demolirao” taktiku protivnika (Duje Berač) kružnim udarcem zadnjom nogom u glavu, te ga primorao na predaju.

Lucija Regvat je, ponovno, imala zadatak u finalu svladati prepreku zvanu – Urška Gazvoda.Ne samo da je ponovila pobjedu nad Urškom, nego je pokazala da to može izvesti i u jačem ritmu borbe. Urška je, poučena porazom na prošlom turniru, odlučila nametnuti jači tempo borbe smatrajući da će tako pobjediti. Na naše zadovoljstvo, Lucija je potvrdila da je u izvrsnoj fizičkoj formi te se nije dala iznenaditi. Cure su nam, ponovno, priuštile uzbudljiv i neizvjestan meč vrhunske kvalitete, do samog kraja. Čestitke, i jednoj i drugoj sportašici.

Ovaj turnir nam je poslužio kao posljednja provjera pred državna prvenstva za juniore i kadete, koja će se održavati u svibnju.

Čestitke svim osvajačima medalja.