U subotu 13.10.2012. u sportskoj dvorani Mavrinci održalo se do sada najbrojnije Tehničko prvenstvo Hrvatske. U organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza, a u domaćinstvu TKD klubova GROBNIK i ČAVLE nastupila su 256 natjecatelja iz cijele Lijepe Naše.

Prve su na repertoaru bile kreativne forme gdje od svih natjecatelja valja posebno izdvojiti mladog člana Taekwondo kluba Maksimir, Niku Zorčića, koji je oduševio publiku maštovitom kombinacijom udaraca, blokova i plesnih pokreta sa koreografijom na današnji plesni hit ’’Gangnam style’’ proslavljenog korejskog autora Psy. Popraćen gromoglasnim pljeskom punih tribina i kolega natjecatelja, osvojio je i više nego zasluženu zlatnu medalju.

Svi natjecatelji su se žarko trudili pokazati u što boljem svijetlu, pa je tako bilo zanimljivo pratiti bodovnu tabelu u svim kategorijama. Tako se u nekoliko slučajeva do samog kraja držalo natjecatelje i publiku u neizvjesnosti, a kome će pripasti mjesto na tronu se odlučivalo za dlaku.

Najgušće je bilo u najprestižnijoj kategoriji seniora SA-2 gdje je Tomislav Horvat bio bolji za 0.10 od klupskog kolege, Borne Paulika. Slična situacija i u kategoriji SB-2 gdje je Matea Beršinić, Karlovac, bila bolja od bivše reprezentativke Jelene Marot. U kategoriji kadeta KB-5 u najtežoj odluci čitavog natjecanja Jastrebova Martina Ćosić bila je bolja, za doslovno dlaku, od Zaprešićanke Klaudije Čujko te je na kraju nakon sudačkog vijećanja poredak korigiran. Kategorija juniora JA-3 pokazala je perspektivnog mladog natjecatelja Taekwondo kluba Jastreb, Krešimira Crnčeca, koji je osvojivši najveći broj bodova zauzeo prvo mjesto u kategoriji, a slijedili su ga nekad klupski kolega a sad natjecatelj Taekwondo kluba Medvedgrad, Valentin Perić i Luka Lozina, St-Kwan. Neočekivani preokret dogodio se u kategoriji kadetkinja JB-3 gdje je Marcela Dumančić, Dan Gun, dominirala nad klupskom kolegicom i reprezentativkom Luciom Roglić, te perspektivnom i prije bolje ocjenjivanom Jastrebovom članicom Nives Kerner.

Ne vodeći se samo rezultatima smatramo da su svi natjecatelji, treneri i klubovi zaslužili veliku pohvalu za demonstrirani napredak i trud.

ALBUM FOTOGRAFIJA – DSN