50godTRENERIzlat

Svečanom večerom u hotelu Sheraton Hrvatski taekwondo savez je obilježio 50 godina taekwondoa u Hrvatskoj. To je bio dobar povod za prisjećanje kako se od teških početaka razvijao do današnjih dana kada je po masovnosti i rezultatima među našim vodećim sportovima.

Nagrađeni su najuspješniji pojedinci, kojih je u Metalcu kao jednom od najstarijih i najuspješnijih hrvatskih klubova veliki broj; osim toga mnogi članovi Metalca su osnivali svoje klubove ili postali treneri u drugim klubovima. Svečanosti je  među ostalima prisustvovao i predsjednik Svjetske taekwondo federacije Chungwon Choue.

Od tri najuspješnija trenera dvojica nagrađenih su treneri Metalca. ANTO NOBILO  je jedan od osnivača i prvih trenera kluba, a osim klupskih uspjeha ostvario je velike uspjehe kao trener reprezentacije koja je između ostalog osvojila prvo mjesto na Svjetskom ITF prvenstvu. IVICA KLAIĆ je kao trener sportaša Metalca i izbornik reprezentacije potpisao veliki broj međunarodnih medalja.

Neki od trenera koji su nagrađeni srebrnim i brončanim medaljama časti dio su svojih rezultata ostvarili kao treneri u našem klubu: HONG SEUNG KI, MARKO NOVAK, MLADEN REINIĆ, BRANKO POMAHAČ.

 

50godSPORTASICE

 

 

Među nagrađenim sportašicama našlo se podosta Metalčevih imena: NATAŠA VEZMAR je trostruka prvakinja Europe, svjetska doprvakinja, olimpijka… SANDRA ŠARIĆ je osvojila brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu, Europska prvakinja, svjetska doprvakinja…

Srebrne medalje časti dobile su IVA RADOŠ, MARINA SUMIĆ i MIET FILIPOVIĆ, a brončane medalje časti IVA GAVEZ, LANA BANELY i MATEJA PANČELAT, sve sjajne i uspješne sportašice.

 

 

50godSPORTASII među najboljim sportašima imamo svoje predstavnike: BOŽO STRMO, MLADEN REINIĆ i ZORAN SAMARDŽIJA nagrađeni su zlatnim medaljama časti za svoje rezultate postignutim na ITF prvenstvima, kao i ANTO NOBILO i EGON MAJER koji su nagrađeni srebrnim medaljama te ANTONIO IVAS sa brončanom medaljom časti.

FILIP GRGIĆ (zlatna medalja časti) bivši je svjetski prvak i olimpijac, dok je MIĆI KUZMANOVIĆ (brončana medalja časti) osvojio dvije bronce na SP.

Zlatna medalja časti posthumno je dodijeljena prerano preminulom sportskom radniku ANDRIJI MIJAČIKI, dugogodišnjem predsjedniku Metalca.

Još jednom čestitamo Hrvatskom taekwondo savezu te svima koji su nagrađeni, ali i onima koji nisu primili nagrade ali su pridonijeli razvoju našeg sporta i kluba.