Hrvatska ITF Taekwon-do reprezentacija osvojila je ekipno prvo mjesto na 17. seniorskom prvenstvu svijeta održanom u Pyongyangu (Sjeverna Koreja) od 6. do 12. rujna.

Hrvatske u sastavu Denis Vojniković (Trojan, Pula), Haris Vojniković (Trojan, Pula), Luka Đukić (Metalac, Zagreb), Marin Šušnjar (Rijeka), Andrej Gudac (Rijeka) i Davor Fibinger (Rijeka).

Hrvatska ekipa u prvom kolu je bila slobodna, u drugom kolu pobijedili su Južnoafričku Republiku, u trećem kolu čekao je domaćin i favorit Sjeverna Koreja, međutim ponovila se priča sa prošlog svjetskog prvenstva gdje su naši dečki iznenadili Korejce i dobili ih glatko 3:0, u polufinalu je pala Ukrajina istim rezultatom. U finalu je čekala Rusija, tada aktualni svjetski prvaci i dominantna ekipa zadnjih nekoliko godina, finale je bilo teško ali uspjeli su se revanširati za poraz u finalu prošlog svjetsko prvenstva i završili prvenstvo kao svjetski prvaci.

Osim Luke u ekipnom dijelu, iz Metalca je na prvenstvu nastupio i Vanja Rehak. Natjecao se u disciplini forme za crne pojaseve 3.dan i borbe kat. -64kg. Natjecanje u formama završio je u prvom kolu pomalo nepravednom odlukom sudaca u korist Rusa dok je u borbama izgubio također u prvom kolu od predstvanika Tadžikistana.